Коледа е вълшебство и очакване, празник на живота и на невероятните истории, които могат да се случат само тогава!

Такава история разказаха в рисунки и участниците в конкурса за комикси „Коледна история“, организиран от читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, град Бургас през този месец.  И нещо повече – историите, представени от учениците на 25 ОУ “Д-р Петър Берон“, бяха отличени сред най-добрите участници от цялата страна.

Второ място във възрастовата си група и награда завоюва Алисия Турро от 5б клас с прекрасната си творба, посветена на празника. С грамоти и награди са отличени и останалите таланти – представители на училището ни - Елена Иванова, Изабел Карчева и Виктория Велинова от 5а клас, Сузан Ал-Хафаф и Емануела Милова от 5б клас, Сияна Минчева и София Стоева от 5в клас.

Участниците бяха свободни сами да изберат техниката и материалите, с които да творят – акварел, бои, моливи, пастели или флумастери, а творбите бяха оценени от професионално жури.

Коледните истории – комикси са наситени с невероятната атмосфера на празничност и забавление, те са вълнуващи и многоцветни – като самия празник! Празникът е невъзможен ако не бъдат спасени Коледа и Рудолф, който ненадейно изчезва, ако не разберете историята на палавото коте Пипо, както и какво прави Вълшебният старец след като е приключил с раздаването на подаръците в почивния си ден!

Уверете се сами в таланта на нашите деца чрез прекрасните рисувани комикси в галерията!

Пожелаваме на малките комикс - художници вдъхновение и нови признания на таланта им!