На 23 януари учениците от 3.а клас заедно със своята учителка г-жа Даскалова имаха възможност да се потопят в сферата на маркетинга и рекламата благодарение на г-жа Събева, която отдели от личното си време, за да ни разкаже с много интересни и достъпни примери какво всъщност означават тези думи. Децата научиха, че първите реклами водят началото си от Египет, където съобщенията за продажба били писани на папируси. В древен Рим пък са се рекламирали гладиаторските игри.

След това третокласниците получиха възможност да приложат наученото и на практика. Те се разделиха на екипи, като всеки от тях имаше за цел да представи по креативен начин предлаганата услуга. Това бяха школа за изучаване на чужди езици, спортен комплекс, цветарски магазин, екскурзия до любима дестинация и детски магазин.

Малките рекламисти се справиха блестящо със задачата си. Техните продукти придобиха много привлекателни качества в очите на бъдещите купувачи. Представянето отговаряше на достойнствата на услугите, за да бъдат клиентите доволни и да се върнат отново.

Етиката се изгражда от най-ранна възраст и това е един от уроците, които децата усвоиха от тази полезна среща.