Училищната общност винаги е била съпричастна към нуждаещите се деца – сираци, полусираци и социално слаби, от нашето училище. За тях, за техния празник, за светлината на тяхната магична коледна нощ, за техните спокойни и щастливи детски усмивки беше предназначена и тази година инициативата на Училищното настоятелство  "Пак ще помогнем от вкъщи".

     Ученици, родители и учители отново се включиха с много желание и ентусиазъм в изготвянето на изделия за традиционния благотворителен коледен базар, който се проведе на 16 декември. Коледният дух витаеше пред входа и във фоайето на училището. Забързани и развълнувани малки купувачи избираха внимателно какво да си купят от импровизирания щанд и следяха дали се харесват и техните изделия. Сувенири за празника, собственоръчно изработени играчки, украси и лакомства бяха сред предлаганите на базара изделия, които се разпродадоха още през първата половина на деня.

       Всички събрани средства от продажбите на базара, както и постъпленията от дарителската сметка зарадваха 18 деца от нашето училище, които получиха Gift карти. Жест на съпричастност и добронамереност към учениците бяха и подаръците, които всеки клас подготви и предостави за тях и които те приеха с много вълнение и благодарност.

      Учителската колегия също организира дарителска кампания и събраните средства от нея ще бъдат предоставени на онкологията в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и на Детска онкология.

       Всички ние – ученици, родители и учители, и този път сме заедно в доброто и с надежда за повече светлина, топлота, обич и хармония във всеки дом, във всяко сърце!

 

       Желаем омайна и щастлива Коледа, здрава и благодатна Нова година!