Йордановден / Богоявление 
На 6 януари църквата отбелязва кръщението на Исус Христос в река Йордан. Тогава небето се отворило и Светият Дух се явил като гълъб над него. 
Този празник има различни имена в отделните области на страната, като някои от тях са Водици или Водокръщи и са свързани с пречистващата сила на водата.  Всички обредни действия са с характер на ритуално очистване от действието на злите сили по време на прехода от старата към новата година и имат защитна роля. На този ден всеки, който иска да е здрав през годината, се окъпва или поне се измива на реката. От този празник водят началото си всички народни обичаи с пръскане или поливане. 
На децата беше излъчено живо предаване от Интернет "Мъжкото хоро в Калофер". Те останаха очаровани и запленени от традициите, които се спазват и до днес. С емоционални реакции и свои думи учениците от втори и трети клас пресъздадоха видяното и разказаното от учителите си. 
В часа по компютърно моделиране, под ръководството на г-жа Михаела Мариус, децата от 2. клас рисуваха на програма 3D Paint обредите, които се изпълняват на този ден.
Третокласниците създадоха анимация на програмата Scratch2 с измислени лично от тях декори и герои. Пресъздадоха хвърлянето на кръста и неговото хващане във водата за здраве през годината.