За да се почувстват сред приятели, на мило тържество учениците от 4.г клас приветстваха с "Добре дошли" своите най-малки съученици от 1.г клас. Те току-що са пристъпили прага на училището, за тях всичко е ново и в такъв момент протегната за поздрав и подкрепа ръка е много ценна.

Четвъртокласниците рецитираха свое стихотворение, посветено на любимото училище, след което с огромна радост и въодушевление разказаха на първокласниците каква чест и радост е да са негови възпитаници.

Малките ученици - "Пчеличките на 1.г", бяха много щастливи от поднесената изненада. Слушаха в захлас и с огромен интерес за патрона ни д-р Петър Берон, за основаването, традициите, празниците и дейностите в това училище с над 100-годишна история. Големите им споделиха и тайната на успеха по пътя към знанието – отговорност към училищните задължения, добри маниери, толерантно отношение към съучениците, уважение към учителите.

Четвъртокласниците пожелаха на своите нови приятелчета много успехи, медали и щастливи моменти в учението.

Малкото празненството завърши с тържествено увенчаване на първокласниците с „Корони на успеха“ и подаръци - балони с посланието "Добре дошли!" в нашето училище.

На добър час, малки пчелички!