Подготвителна група в 25. ОУ „Д-р Петър Берон“, под ръководството на г-жа Десислава Маринова, изпълниха част от дейностите, планирани по проект “LITTLE ARTISTS ACROSS EUROPE”, № 2020-1-RO01-KA227-SCH-095699.

След проведен урок с най-малките, осъществен по методиката на ОРФ се пресъздаде приказката „Дядо вади ряпа“. Линк към видеото

Въодушевени от начина на интерпретация на приказка чрез музика, г-жа Маринова създаде танц с малчуганите по мотиви на известната българска песен „Зайченцето бяло“.  Линк към видеото

При проведената среща в гр. Бадахос, Испания на българският отбор се падна задачата да пресъздаде испански народен танц. Как майсторски се справиха и с това предизвикателство децата от подготвителна група, може сами да се убедите, гледайки следното видео.

Чрез гласуване между партньорите се взе решение всяка страна да представи своя версия на „Танц на тролчетата“, видео което получихме от Испания. Ето и нашето изпълнение.

Очаквайте още моменти, чрез които ще се убедите, че нашите най-малки ученици с нищо не отстъпват на своите по-големи съученици в реализацията по проекти „Еразъм+“.