За пета поредна година в 25 ОУ „Д-р Петър Берон” се проведе възстановка на една от най-хубавите български традиции в навечерието на Рождество Христово – Бъдник. Гости на празника бяха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, експерти от РУО София-град, представители на училищното настоятелство, родители.

На импровизираната сцена малките актьори първо ни представиха съвременно българско семейство, в чийто дом тече трескава подготовка за предстоящия празник. Неусетно децата ни пренесоха назад във времето, за да ни покажат чрез автентични народни танци и наричания съхранения от векове обичай в навечерието на Коледа.

Малките артисти умело се превъплъщаваха в ролите на коледари, изкусни танцьори и задружни стопани. На сцената не липсваха и традиционните за празника персонажи дядо Коледа, неговите неуморни помощници джуджетата и красивата Снежанка.

На финала всички се хванаха на кръшно българско хоро и се обединиха в пожеланията си за успешна и благословена година. Гостите бяха приятно изненадани с пъстри сурвачки, изработени от сръчните ръце на нашите възпитаниците. Стопанката на 25 ОУ „Д-р Петър Берон” г-жа Надка Христова поздрави децата и учителите, направи равносметка за изминалата година и пожела на училището, което е и наш дом и семейство, нови успехи и през следващата година.

Своите приветствия отправиха заместник-министър Таня Михайлова и представителят на Община Красно село – г-н Миланов. Госпожа Михайлова изтъкна водещата роля на нашето училище за утвърждаване на българските народни обичаи. Традиционно с Бъдника бе дадено началото на благотворителния коледен базар и спортния турнир.

Още снимки