Втора поредна година 25 ОУ „Д-р П.Берон” е партньор в програмата Space Camp Turkey. Това е част и от дълготрайното и ползотворно сътрудничество на училището ни с Център за творческо обучение.

На 23.02.2016 г. 25 ОУ посрещна специални гости от Република Турция - г–н Толга Йълдъръм, мениджър на международните програми на Space Camp и негов сътрудник, както и г–жа Райжекова и г–н Ангелов, представители на Центъра за творческо обучение. В обновения физкултурен салон на училището се проведе среща за представяне на програмата Space Camp Turkey 2016.

Нашите ученици поздравиха гостите с музикални изпълнения на 2б клас и Снежана Маркова от 7б клас. Петър Тупарев от 6а клас прочете своето есе на тема Космическо пътешествие, а Мартина Димитрова от 6б кл., която е първият ни участник в миналогодишното издание на Space Camp, сподели своите впечатления и спомени от преживяното в лагера на програмата в гр. Измир. Емоционалните детски поздрави повишиха настроението и зарадваха нашите гости.

По време на срещата представителите на програмата разказаха на учениците от IV, V и VI клас какво е всъщност Space Camp Turkey. Космически център, намиращ се в гр. Измир, Турция. Програмата е за деца и младежи на възраст от 9 до 15 години, с интереси в областта на астрономията, физиката, математиката, технологиите, биологията и всички други науки.

Лагерът в гр.Измир е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени специалисти. В програмите на космическия център участниците могат да се срещнат с истински астронавт, специалист за подготовка на полетите и ракетен инженер.

Гостите представиха атрактивно програмата и отговориха на всички въпроси, зададени им от учениците, свързани с конкурса, пътуването и самата програма. Нашите ученици показаха отлични познания по английски език, като отказаха превод и контактуваха с гостите директно на антглийски.

25 ОУ има удоволствието за втора поредна година да участва в програмите на Space Camp Turkye. Тази година, благодарение на интересната презентация, желаещите да посетят „космическия” лагер ученици са значително повече.