Учениците от 25 ОУ „Д-р Петър Берон” бяха на зелено училище

Тази година децата от 25 ОУ „Д-р Петър Берон” бяха на зелено училище от 15 до 19 април 2019 г.. За учениците от 4 а, б и д клас то бе в старата столица на България - Велико Търново. Учениците имаха възможността да се потопят в магическата историческа атмосфера на града. Те посетиха музея на восъчните фигури, крепостта Царевец, Мадарския конник и двете столици на Първото българско царство - Плиска и Преслав. Децата разгледаха и Деветашката пещера, която е дом за хиляди прилепи.

Едно незабравимо зелено училище в Сандански прекараха учениците от 1, 2 и 3 клас. Те разгледаха Археологическия музей в града. Там научиха историята на тракиеца Спартак. Изкачиха се до Самуиловата крепост, влязоха в тунелите на Кордопуловата къща в Мелник, посетиха дома на баба Ванга в Рупите и разгледаха Историческия музей в Благоевград. Децата учиха, играха и се забавляваха. Обогатиха се не само със знания, но и с чудесни спомени от едно прекрасно кътче на България.

Учениците от 4 в и 4 г клас бяха на зелено училище в Плевен. Те посетиха красивия природен парк "Кайлъка" и съседния град Ловеч. Децата минаха по стъпките на Ботевите четници на кораба "Радецки" в Козлодуй. 

Учениците от прогимназиалния етап бяха на зелено училище в Девин. На път за красивия родопски град децата посетиха Пловдив и втория по големина манастир у нас – Бачковския. Учениците разгледаха и Смолян, насладиха се на звездните спектакли в местния планетаруим и посетиха Историческия музей в града. В Девин се изкачиха до параклиса „Св. Георги”, по-неуморните стигнаха и до стръмните възвишения на Родопа по Екопътека „Храстево”.

На връщане групата спря за почивка в красивия парк-остров „Свобода” в Пазарджик.

Всички ученици си дойдоха от зеленото училище заредени с незабравими емоции и нови сили.