На 07 февруари се проведе вълнуваща среща на учениците от 2. г клас с една забележителна жена - госпожа Таня Иванова, баба на ученик от класа.

Доц. д-р Иванова е една от създателките на Института за космически изследвания при БАН. Първата автоматизирана космическа оранжерия „Свет“ е разработена от учени под ръководството на д-р Иванова. Оранжерията за отглеждане на растения в условия на безтегловност „Свет“ прекарва 10 години в Космоса и осигурява пресни продукти за космонавтите, сред които репички, зелени салати и пшеница. Това българско постижение допълнително приближава човечеството към извършване на пилотирани мисии до Марс.

Огромен бе интересът на малките ученици към всичко, което показваше в презентацията си и увлекателно разказваше един от забележителните български учени, заради които България е 3-та страна в света по производство на храна за космонавти. Те попиваха всяка дума на госпожа Иванова и от приноса на българските учени и космонавти към световната космонавтика се почувстваха горди българчета.

Госпожа Иванова ги окуражи, че бъдещето е тяхно и ги вдъхнови смело да мечтаят и с много знания, труд и постоянство да сбъднат нейната мечта за осъществяване на космическата мисия до Марс.