Тази седмица в часа на класа на 5 а и 5 г клас гостуваха възпитаници на нашето училище, завършили преди 70 години. Инициаторът на срещата - 79-годишният Емил Георгиев, представи пред децата и двете си книги - "Лангария" и "Белобради спомени". В последната авторът е споделил доста случки от детството си, свързани с 25 ОУ "Д-р Петър Берон". Повечето от тях той разказа на учениците, а те се изумиха от наказанията и изискванията на тогавашните учители. Георгиев сподели още, че помни строежа на второто крило на училището. Не скри радостта си, че днес то е по-голямо и по-красиво от преди.

Децата не спираха да задават въпроси към гостите, а те с охота задоволяваха интереса им и на свой ред също питаха и ги провокираха с интересни гатанки. Най-досетливите получиха като награда последната книга на Емил Георгиев.

Като бивш волейболист от "Славия" той им разказа и за успехите си в спорта. Дори покани някои от тях на импровизирана битка и доказа, че въпреки възрастта си, още е в добра форма.

Ръководството на училището връчи на Емил Георгиев почетна монета на 25 ОУ. Развълнуван, той обеща и за в бъдеще срещите с възпитаници на училището да се превърнат в традиция. Показа списък с имената на известни личности, учили в 25-то, които с радост ще дойдат и ще споделят своите спомени с "новата смяна".