3 март е един от най-светлите български празници, ден – най-свещен в календара на българската история. Днес отбелязваме 143 години от освобождението на България от турско робство. Многовековният гнет най-после е отхвърлен. Сбъдва се мечтата на поколения борци за свобода да живеем в свободна България. Знаем цената на свободата, помним имената на героите и прекланяме глави пред тяхната саможертва

Учениците от 25. ОУ „Д-р Петър Берон“ отбелязаха празника подобаващо.
Фоайето на училището беше украсено с воали в трите цвята на българското знаме и табла с колажи на тема „3 март“, изработени от ученици в часовете по компютърно моделиране при госпожа Андреева и госпожа Мариус.

 Учениците от начален  етап  отбелязаха 143-годишнината от Освобождението под мотото „Трети март – най-българският ден“ с редица прояви. През целия ден на 1 март по време на междучасията в класните стаи  звучаха български патриотични песни. В коридорите бе експонирана тематична изложба, посветена на 3 март. По класните стаи имаше много рецитали, песни и презентации, свързани с празника.

Учениците от прогимназиален етап изработиха плакати, нарисуваха рисунки за Шипка и научиха стихове за 3 март. Направиха презентации, проведоха разговори за Освобождението, дискусии,  рецитали.

Поклон пред паметта на загиналите за свободата на България от признателните поколения.

"Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко бяха. И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх." Иван Вазов

Празник с 2. а клас

Музикален поздрав на учениците от 3.г клас